Menu

Voor volwassenen

Op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen?

Wil je een leuke chemieles of -activiteit organiseren voor kinderen? Stichting C3 helpt je graag!
C3 biedt ondersteuning in de vorm van complete pakketten, lesmateriaal en tips voor de volgende activiteiten in het basisonderwijs of buiten school:

Op de basisschool

Ga met kinderen op ontdekking. Doe proeven, voer een onderzoek uit of maak een ontwerp. Voor leerkrachten biedt C3 (les)materialen, ondersteuning en lesideeën voor een les of activiteit op de basisschool, van de kleuters tot groep 8. Ook biedt C3 ondersteuning aan (groot)ouders en andere geïnteresseerden voor het geven van een gastles.

Thuis, op de opvang of tijdens een evenement

  • Kinderlab Organiseer een kinderlab voor een evenement of open dag.
  • Kinderfeestje Organiseer een spannend kinderfeest vol wetenschap.

Persoonlijke hulp

  • Workshops Stichting C3 biedt ook workshops voor leerkrachtenteams of buitenschoolse organisaties.


Op zoek naar geschikte proeven en kinderpagina’s?

Ben je op zoek naar een proef die precies bij je klas en activiteit past? Zoek in de filter welke proef of kinderpagina past bij je klas, activiteit, thema of beschikbare tijd. Of bekijk welke proef past bij een vakgebied of een feestdag.


Materialen en veiligheid

Twee dingen die erg belangrijk zijn bij het organiseren van een succesvolle activiteit. Ook hiervoor biedt C3 hulp:

Zoek je materialen voor natuur en techniek in het primair onderwijs? Hier vind je proeven of  experimenten voor scheikunde, science of WenT. Eigenlijk alles wat kinderen op de basisschool willen leren over chemie. Deze proeven en lesmaterialen zijn geschikt voor onderzoekend en ontwerpend leren. Uiteraard zijn ze te gebruiken voor een les Wetenschap & Technologie in het basisonderwijs.