Menu

Kinderpagina’s

In de Expedition Chemistry-kinderpagina’s delen Sanne en Chris hun ervaringen met scheikunde in hun dagelijks leven. Op iedere pagina staat een proef, een puzzel en een weetje over een bepaald thema. Bij de experimenten gebruik je huis-, tuin- en keukenmaterialen zoals water, zeep en olie om de chemie om je heen te zien en te begrijpen. Zo doet bijvoorbeeld Sanne op school mee met een project over duurzaamheid en ziet Chris in de dierentuin een gekko aan glas hangen.

Hoe vind je een geschikte kinderpagina?

Er zijn bijna 40 kinderpagina’s met verschillende thema’s. Deze zijn ook goed te gebruiken in het basisonderwijs tijdens een techniekles of tijdens het vak Wetenschap & Technologie. Zoek hieronder snel in alle kinderpagina’s. De resultaten vind je onderaan de pagina.

Sanne en Chen maken luchtverfrissers

Maak ook een luchtverfrisser!
Lees meer

Sanne en Chris maken de beste bellenblaas

Probeer de beste bellen te maken!
Lees meer

Sanne en Chris in het zwembad

Hoe wordt chloor gemaakt?
Lees meer

Chris maakt een vulkaan voor Sanne

Maak je eigen vulkaanuitbarsting!
Lees meer

Sanne en Chris wassen de auto

Wat is oppervlaktespanning?
Lees meer

Sanne en Chris eten aardappels

Wat zit er in aardappels?
Lees meer

Sanne en Chris bij de vijver

Hoe kunnen sommige beestjes over het water lopen?
Lees meer

Zoek je materialen voor natuur en techniek in het primair onderwijs? Hier vind je proeven of  experimenten voor scheikunde, science of WenT. Eigenlijk alles wat kinderen op de basisschool willen leren over chemie. Deze proeven en lesmaterialen zijn geschikt voor onderzoekend en ontwerpend leren. Uiteraard zijn ze te gebruiken voor een les Wetenschap & Technologie in het basisonderwijs. Of wil je een spreekbeurt geven over chemie. Hier vindt je hulp en informatie over chemie en proeven die je in de klas kunt doen.