Menu

Proef: Wel of geen appeltaart?

Print Friendly, PDF & Email

Wat heb je nodig?

  1. 4 cream crackers (bijvoorbeeld van LU)
  2. Schaaltje dat in de magnetron kan
  3. Theelepel
  4. 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder (cream of tartar, te koop bij de natuurwinkel en de toko)
  5. 3 theelepels suiker
  6. 1 theelepel kaneel
  7. Eetlepel
  8. Water
  9. Magnetron

Wat gebeurt er?

Je hebt een taartje gemaakt dat naar appeltaart smaakt, zonder appels! Chemici kunnen de smaak van appels namaken zonder dat ze daar echte appels voor gebruiken. Die appelsmaakstof heet een kunstmatige smaakstof. De suiker in combinatie met het zuur uit het wijnsteenzuurbakpoeder geeft een appelsmaak. Samen met de kaneel en de crackers krijg je de smaak van appeltaart. Proef het zelf!

Tips:

• Gebruik de keukenmachine om de crackers te verkruimelen.
• Voeg extra suiker, wijnsteenzuurbakpoeder of kaneel toe, totdat jij vindt dat jouw taartje het meest naar appeltaart smaakt. Je kunt ook een theelepel halvarine of citroensap toevoegen voor een romig of juist fris effect.

Soortgelijke proefjes

proef_schuimkunst

Proef: Schuimkunst

Maak een mooie tekening met scheerschuim.
Lees meer
Stripje Vette veren

Proef: Vette veren

Hoe blijft een pinguïn droog?
Lees meer
proefjeIJsklontje

Proef: Hangend ijsklontje

Water bevriezen buiten de ijskast, kan dat?!
Lees meer
DNAdetective

Proef: DNA-Detective

Maak je eigen DNA zichtbaar.
Lees meer
proefjeCitroenbatterij

Proef: Citroenbatterij

Laat een lampje branden op citroenen!
Lees meer